KONYHASZERELEM

2016. augusztus 24., szerda

Zöldséges csirke wok-ban készítve

















Hozzávalók

70 dkg csirkemell filé (vagy filézett csirkecomb)
80 dkg vegyes zöldség(sárgarépa-brokkoli-zöldbab-karfiol-kukorica)jelen esetben fagyasztottat használtam.
2 közepes fej vörös hagyma
3-4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pritamin vagy piros kaliforniai paprika

3 cs.instant tészta leves (1.csirkés,1.fokhagymás,1.zöldséges)

natúr szójaszósz
1 mokkáskanál barna cukor vagy 1 teáskanál méz
1 e.k.szezámmag
színes bors
olaj
házi darált csípős paprika

A melleket tisztítjuk és ujjnyi csíkokra vagdaljuk.Egy tálba rakjuk,meglocsoljuk szójaszósszal és a cukorral.Jól összeforgatjuk és addig pihentetjük míg összedaraboljuk a zöldségeket.

Ha fagyasztott zöldségünk van,kicsit előfőzzük,annyira,hogy ropogós legyen,majd leszűrjük és félretesszük.
Ha friss zöldségeket használunk,azokat is felaprózzuk,előfőzzük és szűrjük.

A vöröshagymát vastagabbra hasáboljuk,a fokhagymát nyolcadoljuk,az ujjhagymát vastagabb karikákra vágjuk,a paprikát csíkozzuk.

A wokot nagy lángra tesszük.Mikor átforrósodott kevés olajat (1-2 kanál)teszünk bele és Nem egyszerre,hanem kis adagokban kisütjük benne a csirkemelleket.Folyamatosan kevergetjük,hogy minden oldaluk kérget kapjon.Pár percig sütjük majd szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.Ha szükséges,lehet pótolni közben az olajat,de mindig csak épphogy legyen alatta.

Szintén 1-2 kanál olajon ebben az edényben megkapatjuk a vöröshagymát.1-2 perc múlva hozzáadjuk a paprikát,fokhagymát,szezámmagot,végül az ujj hagymát.Addig sütjük,hogy ropi maradjon,ne legyen túl puha.Hozzáadjuk a párolt zöldségeket is,átforgatjuk néhányszor,majd át öntjük egy edénybe.

A tésztaleveseket a hozzákapott fűszerekkel a wokba tesszük,össze is lehet tördelni kicsit,majd 5 dl forró vízzel felöntjük.Folyamatosan keverve addig főzzük,míg az összes folyadékot felszívta,s utána még picit pirítjuk.
Hozzáadjuk a hús és zöldségeket,kicsit a színes borssal meghintjük,ízlés szerint csípős paprikát,illetve ha szükséges szójaszószt.Jól összeforgatjuk,2-3 percig összesütjük.

Ez jó nagy adag lesz,kb 6-8 embernek elegendő.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...