KONYHASZERELEM

2015. szeptember 26., szombat

Rakott burgonya


Hozzávalók

1,5 kg burgonya
1 hosszú pár parasztkolbász
10-12 tojás
2 nagy doboz tejföl
pár szelet füstölt szalonna

A burgonyákat jól megmossuk és héjában megfőzzük.
A tojásokat szintén megfőzzük keményre.
A kolbászt megszabadítjuk a burkától,ez úgy a legegyszerűbb,ha pár percig hideg vízbe áztatjuk.Felkarikázzuk és egy kanálnyi zsiradékon éppcsak átpirítjuk.
A tejfölt pici sóval kikavarjuk.
Egy tepsi vagy nagyobb hőálló tál alját enyhén megkenjük zsiradékkal.
A megtisztított burgonyából egy sort a tepsibe karikázunk.Rárakjuk a karikázott tojások felét,majd a kolbász felét is elosztjuk rajta.A kolbászzsírból kevéssel meglocsoljuk,majd a tejföl 1/3 részét rákenjük.
Ismét egy sor karikázott burgonya,ha szükséges enyhén meg is sózhatjuk,tojás és kolbász.A tetejére burgonya kerül és a maradék tejföl.
A szalonnákat vékonyra szeljük és kakastaréjba vagdaljuk,a rakottas tetején elhelyezzük.
Sütőbe toljuk és pirulásig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...